Byebye

Nu sitter jag i vår möbellösa lägenhet, på golvet med daton. Det är ungefär vad som står kvar här. Det blir ganska säkert sista natten i natt. Imorgonbitti klockan sju går första lasset till korpralsvägen 34.

För tillfället är jag svinhungrig med det finns inte så himla mkt att knapra på så jag får se om jag ids gå ner till preem eller om jag helt enkelt ska sätta igång att städa köket och sen lägga mig

Nu blir jag nog datalös i någon dag också. får se om jag överlever!

Snart tegsbo :) Hoppas det blir sol i helgen så jag kan njuta på balkongen.

JAG HATAR BLÅKLOCKOR!

Jag är inte arbetslös längre, wiho!  Äntligen får jag börja leva igen! Jag får flytta utan ångest, köpa mina älsklingsskor om jag vill det, jag får vara ledig i sommar och det känns KING!! På måndag börjar på på lokaldelen, mitt i stan.. kan alltså cykla till jobbet hela sommaren också, det blir perfekt. Börjar som sagt redan på Måndag. Då åker jag ner till Halmstad i en vecka  för utbildning. Jag är supernervös! Ärligt talat mest för resan, jag har aldrig flugit ensam, haha! Nej, men jag ska gå ner och få biljetterna idag så då hinner det kanske lugna ner mig lite. 240 st var vi som hade sökt, så inte fyskam ändå. Jag är stolt!

Gårdagen var jättebra! Självklart för jobbet, men sen hann i packa och flytta iväg rätt mycket, Max kära far bjöd oss på god  mat och livet flöt på. Det var bara en liten, liten, liten sak.. eller, ok... JAG TYCKER ATT DET ÄR HEMSKT!!!!  Vi fick se lägenheten igår.. den var superfin, jättefräsch och allt! Bara den lilla detaljen att dom hade tagit FEL tapeter i sovrummet!!! Och inte vilka som helst utan ett par knallvita proppade med en massa blåklockor typ. Jag var svimfärdig! Egentligen hade vi valt en guld/beige tapet som var jättemysig. Nej, men vi måste prata med honom.. gör dom inte om det får vi väl göra det själv. Jag kommer inte kunna ligga i sovrummet utan att räkna blommor i dagsläget. Ej hållbart!

Nu måste jag återgå till packningen. Jättemycket att göra idag!



Riktigt så här illa är det dock inte, tack gud!

Flyttkartongerna tar över lägenheten

Åh, nu känns allt  så himla spännande. Vardagsrummet är helt proppfullt med kartonger, sopsäckar och kassar..och snart FLYTTAR VI!!=) Jag längtar tills  vi har satt upp grejerna, fått in möbler och man kanske kan lyckas ta lite bilder. Då ska jag lägga upp några stycken.

Men jag måste erkänna att jag är livrädd också. Tänk om det inte alls blev som vi hade tänkt oss? Tänk om det är jättejättefult! Men jag litar på mamma och lyssnar på  vad hon sa "Lägenheten är helt nyrenoverad och kommer vara jättefräsch, klart den kommer vara fin". Känner jag att den blev tråkig får jag väl pyssla till den lite helt enkelt. Det där ordnar sig nog! Och med Max, min lilla hemmasnickare, kan det nog inte gå galet.

Nu ska jag sminka mig och göra mig i ordning för intervjun, går snart ner på stan alltså. När jag är klar där ska jag möta upp Max som förhoppningsvis har fått nyckeln till förrådet. Då börjar väl flytten skulle man kunna säga.

Om bara mitt magont skulle ta att gå över så skulle den här dagen vara mycket bättre.


Snart lämnar vi vår lilla lägenhet

Jag har en väldigt hektisk vecka framför mig. Vi har precis insett allvaret i om vi inte få lägenheten i så pass god tid som vi hoppats på. Idag ägnar jag dagen åt en jobbintervju + två telefonsamtal, håll tummarna för det bästa. Själv vet jag inte riktigt vad det bästa skulle vara,så att.. ja! I övrigt så blir det i alla fall bara packning, packning och packning. Sista natten här bli nog imorgon. IMORGON???? OMG!!

Nej, nu måste jag verkligen packa!! 

Hjälp, jag är likblek!


Alltså, det är katastrof! Jag har bara inte insett det förens nu. Här har ju suttit, inne i min lilla lägnheten full med flyttlådor och kartonger, medans alla andra på något vänster hunnit vara ute i solen. Jag ser ut som ett lik bredvid vem som helst. Nu fick jag ångest!

TUR att vi flyttar senast på tors, då ska jag bo på balkongen tills jag kommit ikapp mina medmännsikor.

Idag blir det fullt upp hela dagen. Max som jobbar hela helgen kommer hem om en timma och ska då få sova en timma eller två innan vi åker och firar hans äldre syster som fyllt år. Under tiden hade jag egentligen tänkt packa, men jag tror att jag riskerar att leva om för mycket. Blir nog duschen istället.

När vi kommer hem blir det bråttom för mig. Sminka mig, byta om och sådär innan jag ska ut med Malin. Jag bestämde mig inte förens för kanse en halvtimma sedan, har haft flera veckor på mig. Men det är ju trots allt Malin, kan man säga nej?
Jag tror det blir en trevlig kväll, jag är åtminstone lite taggad ändå :)




Hittade en gammal bild fårån Olles på mig och Annelie, jag ser visserligen inte klok ut efter att ha blivit mosad på dansgolvet.. men det bjussar jag på.

Frisyrbyte

Nu har jag det!

Jag har velat göra något åt mitt hår hur länge som helst nu. För ungefär ett och ett halvt år sedan klippte jag av mitt långa blonda hår, som slutade nedanför brösten, till page. Vilket jag inte alls trivdes i och förmodligen var mitt livs misstag.
Det var supersnyggt när jag promenerad ut från frisörsalongen och sedan kanske i max en timma till. Men sen blev det bara katastrof. Jag har väldigt tunt hår och fina hårstrån, ingen vidare volym och alltså väldigt svårstylat.. därmed gick jag oftast runt och såg väldigt trist ut. Att fixa så att det såg hyffsat ut var ett evighetsprojekt.
Nu har det vuxit till sig en del. Det är sådär halvlångt, svårstylat och jävligt trist.. så jag vill helt enkelt hitta på något nytt samtidigt som jag inte vill klippa av det på längden eftersom jag så småning om vill tillbaka till mitt långa.

Vad sägs om detta? Skulle det gå? Mitt är lite kortare men.



Elin Klings perfekta frisyr, från hennes blogg




Mitt tidigare långa, blonda hår

Bästa reklamkampanjen i Umeå, någonsin?

Få i Umeå lär ju ha missat att Media Markt öppnade idag. Ingen som läser VK, med tanke på att de köpt framsidan som annonsplats. Jag måste säga att jag är hyffsat imponerad över deras reklamkampanj. Jag och Max bestämde oss igårkväll för att vi skulle åka dit när det öppnade eftersom vi var ute efter en TV till sovrummet och det ryktades om bra priser. Senare på kvällen insåg vi att det kanske vore värt att komma i tid, så vi ändrade oss från halv 8 till 6.
    På plats i morse var vi inte de första direkt, ett gäng hade bland annat kommit klockan 23 igårkväll. Enligt mig helt vansinne, haha! Så långt är jag inte beredd att gå för en TV, jag hoppas verkligen att dom fick  en.
     Att stå där i kön var faktiskt rätt underhållande, tiden gick fort. Det bjöds på kaffe, goda mackor, frukt, festis och korv med bröd.. imponerande åter igen. Bil efter bil rullade in och kön blev helt sinnessjukt, har typ aldrig sett någon liknande. Vi kom in bland de första i alla fall och var klara på cirkus en timma,  rätt smärfritt! Måste tillägga att de var 90(!!!) st som jobbade i buktiken.

Just för att jag varit vaken sedan klockan 5 så känns det som att klockan är långt förbi lunchtid. Jag kanske ska dra en powernap så jag orkar mig genom dagen. Jag startade ju trots allt rätt hårt..

Mums!

För en stund sedan blev jag så himla sugen på kebab att jag blev bara tvungen att snöra på mig mina sneakars och kila ner till Alanya. Perfekt med 30 sekunders promenadavstånd. Jag älskar deras kebab, sjukt god! Och jag är så glad att jag får köpa barnportioner där trots att jag är för gammal för det, lagomt stora portioner och mer ekomiskt. Jag ser ingen vits i att köpa en megakebab när jag ändå inte äter ens hälften. Dumma regler om att man måste vara under exempevis tolv år för att beställa barn borde förbjudas. Hoppas att närmsta  snabbmatsställe på Teg inte kommer att ha några sånna dumma regler heller.

Nej, nu ska jag återgå till att klippa a några jeans. Det svider lite i hjärtat, mina Lee och Acne jeans satt så bra förut.. men jag lär få vänta tills jag någon gång i framtiden blir gravid om jag ska sätta på mig dem igen.. så varför inte klippa av dem? Och vart tog mitt sista underhudsfett vägen? Tur jag köpte mig en kebab!

Jag överlevde

Jag överlevde intervjun. Jag kommer ju vara en riktig baddare på intervjuer snart. Eller, kanske ändå inte.. förhoppningsvis inte! Intervjun jag var på idag kommer det förmodligen också bli en andra intervju på. Och jag väntar på svar från det tidigare stället där jag redan varit på två. Måste nog erkänna att jag hoppas mer på det, men nog har mycket mindre chans.

Idag lyser solen som aldrig förr igen. Och jag läste i tidningen att det ska bli 10 grader här i Umeå på fredag. Gud vad jag önskar att vi hade flyttat tills dess. Tänk, då kommer vi ha stor ballkong och jag kan ligga ute och steka hur mycket jag vill, haha! Här känns det så konstigt.. jag kan ju liksom inte gå ut och sätta mig på en stol mitt på gräsmattan. Vi har ju iofs parken utanför fönstret men det funkar inte förens sommaren, när marken är torr.

Kräk!

Ny intervju idag, nervös som alltid. Kräk! Önska mig lycka till!

Det är i alla fall sol ute!

Underbart väder

Det är helt underbart väder ute idag. Jag blir alldeles pirrig i kroppen, är det pinsamt? Det var tillräckligt varmt för att jag skulle stormtrivas i jeansleggings och skinnjacka, då är det faktiskt vår! Åh, solen gör mig glad!

Idag vaknade jag kl 8, klarvaken och hur pigg som helst. Väldigt sällan det händer ska jag få be att tala om. Visserligen var det ett sms från lillasyster som väckte upp mig. Hon kom hit på förmiddagen och lät Max hjälpa henne med en skoluppgift. Det är kanske sådant storasystrar är till för, men det är mer hans starka sida än min. Istället passade jag på att tvätta och laga lunch till oss. Vilken underbar hemmafru jag är!

Efter alla duktiga vardagssysslor blev jag sugen på att komma ut så jag och syster åkte ner till stan. Som vanligt får hon någon slags (dålig) inverkan på mig och jag råkade göra några klädköp (hoppas att max inte läser det här). Men jag har ju faktiskt tjänat lite pengar igår, så det var jag väl värd? Alla dessa bortförklaringar! En t-shirt, en långärmad tröga, ett baslinne och en jeansjacka råkade följa med mig hem i alla fall.

Jag vet att jag nyligt köpte en jeansjacka, men den passade inte riktigt.. jag ska sälja iväg den och nu har jag hittat den perfekta. klart man slår till!

Dessutom finns mina skor-to-die-for fortfarande kvar, i rätt storlek. Suck! Jag har verkligen lagt hårda band på mig själv för att inte slå till.



Tyget till min blivande klänning och t-shirt från dagens shoppingrunda

Klirr i kassan

Det här känns som en riktigt bra dag. Jag och Julia har som sagt varit på loppis, haha! Tror vi fick ihop ca 1000 kr vilket jag tycker var helt ok för 4 timmar. Dessutom har jag fyndat också, plus i kanten för det. Jag köpte en blommönstrad kjol som jag ska fålla upp lite och använda som klänning i sommar. Tror att den kommer bli superfin!
Jag hade tänkt lägga upp en bild på tyget men jag har lyckats slarva bort kameran här i röran, undrar om jag kanske packat ner den. Men den dyker nog upp!

Även om det gick bra idag så måste jag erkänna att det inte kändes lika roligt i morse, kl 8. Vi hamnade nämligen på fest hos Linn igårkväll. En väldig impulsgrej som blev jättetrevlig. Jag hade hur roligt som helst, haha! 

Spara och Slösa

Åh, det kryper i kroppen på mig. Max har åkt i väg till IKSU för att träna och jag kan inte tänka på något annat än att jag vill ut och springa.Det är så himla fint väder också. Dock ligger mina springskor i Obbola, så det blir lite problem. Men jag ska åka till Obbola senare idag och titta på Fridas söta kisse, så kanske passar på att hämta dem då. Möjligt att det blir en springtur imorgon.

I övrigt så har jag inte så mycket planerat idag, vi ska åka en sväng och titta efter en TV på nån timma. Sen får jag se!

Imorgon däremot ska jag göra nytta. Jag kan väl börja med att säga att jag kanske varit lite fördomsfull vad det gäller loppisar. Jag har genom alla år sett framför mig en ladgård där någon familj säljer iväg sina barns gamla cyklar/cykelhjälmar, gamalt kantstött porslin osv.
Nu börjar jag dagen med att svälja gamla fördomar och imorgon ska jag och Julia ta ett bord på Nolias stora loppis. Det är något helt annat än vad jag alltid trott. Och jag menar, jag behöver ju inte köpa något själv... Huvudsaken är att jag och Julia tjänar en slant.

Det är så roligt det där med pengar förresten. Jag pratade alldeles nyss med mamma i telefon och och hon blev alldeles stum när hon hörde hur mycket pengar jag sparat sedan jag började jobba (hon frågade hur jag klarar mig utan inkomst nu). Det är inte direkt några miljon belopp men. Till saken hör att när jag och min syster var mindre så var hon Spara upp i dagen och jag Slösa, ända in i själen. Så det kan vända!

Nej, nu ska jag kladda lite smink..
 


Jag bjussar på en bild från förra sommaren, som jag börjar längta efter solblekt hår..

Jag tror att det kommer vara vinter för alltid..

Gud, vilket tråkigt väder det är ute! Här snöar det verkligen för fullt. I stockholm är det säkert skinande sol och folk sitter på uteserveringarna och dricker kaffe eller äter glass. Jag kan inte hejda min avunsjuka.

Intervjun i Tisdags gick i alla fall bra. Det var hur många som helst som hade sökt, dom visste inte ens själv hur många. Nu är det bara jag och sex stycken till kvar. Jag är yngst av alla.. och vissa har rätt jävla imponerande utbildningar.. så jag känner mig faktiskt nöjd, även om jag inte har några större förhoppningar om att de skulle välja mig. Jag har gjort mitt bäst i alla fall och jag tror att jag gjort ett ganska gott intryck. Det räcker för mig! Även om jag hemskt gärna skulle vilja börja jobba genast. Man blir verkligen helt vansinnig av att gå hemma. Trött och hängig, konstig i humöret. Blä!

Nej, ingen klagovisa nu.. Det är snart helg och då är jag inte ensam längre, haha! Ikväll ska jag nog vara med älsklings Malin och i helgen får vi se vad som händer. Förmodligen börja packa lite.

Nu ska jag fresta mig själv med att kolla igenom HM-katalogen som just damp ner i brevlådan.


Hemska dag

Usch, nervös dag. Klockan 2 ska jag på en andra intervju på det där jobbet. Sånt gör mig så nervös att jag känner för att kräkas. Trots allt brukar det gå ganska bra, men jag är ändå alltid lika nervös innan. Väl där är det ingen fara alls. Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska ha på mig.. borde kanske se lite seriös ut? Men inte för seriös va? Räcker det med jeans och en topp ändå? Hm..

För övrigt så slog det slint i huvudet på mig tidigare. Jag bestämde mig för att göra så många situps, armhävningar, rygglyft osv som jag bara orkade. Jag kan knappt röra mig och detta var ändå i förrgår. Otränad till max, jag skäms! När vi flyttar (OM HÖGST TVÅ VECKOR!!!) så bor jag bredvid ett springspår.. inga undanflykter då inte. Dock tycker jag att jag förtjänar nya, snygga, träningskläder. Hur kommer det sig att det blir så mycket roligare då?

Nej, nu ska jag skriva en lista,så typsikt mig, på saker jag ska komma ihåg att säga sen (jag är bäst?).. Jag ska ha det där jobbet.

Håll tummen!

Gómat

Det blev påskmat till lunch/middag idag istället. På tal om det.. en fundering jag har.. Varför finns det inget ord för det? Eller finns det? Som brunch, fast middag och lunch. Jaja, i alla fall.. Mamma bjöd på jättegod mat igår med fläskfilé, fetaost och grejer i ugnen. Smasken! Dessutom fick jag och Max ett gott påskägg att dela på. Jag kommer aldrig bli vuxen!
Och jag som var så sugen på påskmat fixade gómat idag. Det satt fint och jag är fortfarande jättemätt.

Nej, nu ska jag snart spöa Max i biljard.. Önska mig lycka till!

Glad Påsk

Nu bär det av till torpet (Max familjs stuga), ska bli lugnt och skönt. De väntar med maten tills vi kommer, super.. för jag är vrålhungrig (tog mig aldrig iväg till affären.) Dock hinner vi inte stanna där längre än till imorgon på dagen någon gång. Vi är bjudna på middag hemma hos mamma och pappa i Obbola också. Perfekt med god och gratis mat två dagar i rad, haha!  Sådant som man lär sig  uppskatta när man flyttat hemifrån och försöker spara pengar.

Jag hoppas att det blir värsta påskmaten hos mamma och pappa. Jag älskar verkligen gravad lax och sånt. Men jag lyxar bara till med det här hemma kanske en gång i året med tanke på priset och att det endast är jag som äter det. Är som lite tråkigt att gotta i sin ensamhet.

Och ägg, mums! Nu blev jag jättehungrig. Och hur gott är det inte med påskmust? Det enda jag kan tänka på är mat. Tur jag har bra ämnesomsättning, annars skulle jag rulla.

Nej, bäst att packa klart väskan så vi kommer iväg någon gång.

Glad Påsk, säger man visst!

Flyttfeber, kan man ha det?

Äntligen har jag hittat min soffa och den anlände igår. Max överskattade mina muskler och trodde att han och jag skulle få upp den för trapphuset på egen hand. Nog för att man kan kalla mig stålmannen(?), men den där soffan var TUNG!! Han fick ta tillbaka det han sagt och Pär fick komma till undsättning, igen. Han är kanske världens bästa hjälp! Tror vi får ta och bjuda honom på middag eller något snart, som tack för all hjälp.  Hur ska vi klara av flytten när Pär är bortrest?

Soffan uppfyller alla kriterier, så glad att jag hittat en jag känner mig nöjd med. Den är snygg, det var ett mycket rimligt pris och framförallt så är den sövande och vansinnigt bekväm. I farten köpte jag dessutom en soffpall till, en sån där större variant. Ingen liten plutt! Och en svart skinnfåtölj. Vilka klipp jag gjort, nu är jag igång!

Ett extra litet + den här veckan är också att jag ska på en andra intervju för jobbet jag vill ha. Håll en tumme så ska jag göra mitt yttersta!

Nej, nu kurrar min mage så vansinnigt.. handla?




Tror detta är soffan, fast min är utan divan och är mer grå/beige än på bilden. Fåtöljen hittade jag inte, men liknar denna fast är svartare och blankt skinn.

Jag är en jävel på biljard

Idag är jag glad över att solen inte verkar vilja titta fram. Jag tycker att det känns alldeles lagomt att börja dagen i morgonrock framför datorn/tv:n. Sånt humör är jag på!

Igår lyckades min telefon gå av på mitten, men jag orkade inte bli på dåligt humör. Den var ändå fallfärdig och nära skroten. Jag hatar den! Dessutom hade jag just spöat Max i biljard, klart jag var på bra humör. Jag har bestämt mig för att bli proffs, biljard är kul.

För tillfället lånar jag en telefon av min kära vän Fridas lillasyster. Och Elin, jag har tjuvläst dina små kärleks-sms :) Hihi!

Nej, men vad säger ni? Lite värme och vår snart kanske?




Sommarkvällar är det bästa

Ingen tid för att hälsa på

För tillfället ligger jag på ett duntäcke på golvet, äter frukost, pillar på datorn och läser tidningen. Mysigt värre! Det är ungefär så mkt möbler som finns i varsdagsrummet just nu. Jag och Max är lite ivriga inför flytten så igår hyrde vi släp och skickade iväg så mkt som möjligt, som vi ej ska ha i nya lägenheten. Tomt blev det! Men det är ju bara någon vecka tills vi flyttar och nya soffan kommer på tors + att vi får använda det nya tv-bordet till soffbord så länge.

Köket är förövrigt ännu värre, så känner någon för att hälsa på är detta kanske inte det rätta tillfället. Jag hade stora problem med att få i mig frukost eftersom att kökbänken är blockerad av sänggavlar och kartonger. Harregud!

Fullbokad

Denna helg blev ingen vila..

I Fredags klev vi upp kvart över 6 och åkte till IKEA. Snacka om heldag, vi var hemma vid 11 tror jag. Men då fick vi även med oss skrivbord, hyllor, porslin, madrasser, bord.. bland annat, ska jag väl kanske säga. Nu kan vi snart fylla lägenheten. Känns super! Och hela trippen var hur trevlig och mysig som helst. Sånna gånger tycker jag egentligen om att åka bil. Man får så mycket tid att bara prata strunt och vara tillsammans. Sen var jag verkligen på superhumör hela dagen, Max skrattade typ oavbrutet åt mina konstiga påhitt. Ibland blir jag bara sådär.. galen? När vi kom hem packade vi upp lite, strök mina kläder inför Lördagen, drack ett glas vin och somnade så småning om gott i soffan.

Igår blev det alltså lika lite sovmorgon. Halv 7 var jag uppe och sminkade mig och sen hämtade mamma, pappa och morfar mig. Resans mål var Luleå och begravning. Låter väl inte så överdrivet trevligt, men det blev verkligen så trevligt som det kan blir i ett sådant sammanhang. Mormors syster Eva, hennes man gick nyligt bort. Jättejättetråkigt verkligen! Helt underbara människor, så pigga och glada. Kändes alltså väldigt snopet när han helt plötsligt gick bort.  Eva ser inte ut att vara en dag över 60, men fyller 78. Det är helt sinnessjukt! Jag hoppas verkligen att hon får fortsätta vara frisk och tar hand om sig nu.

Var så himla kul att träffa all släkt också. Antingen kom folk framspringandes och kramade mig hårt och jag hade inte en aning om vem det var. Eller så stod de bara och stirrade på mig och undrade om det var Kajsa (min mamma) eller en dotter.. De gånger folk inte direkt såg att jag var så lik mormor. Är vi 3 verkligen så lika? Galet!


Mitt i kaoset

Jag börjar dagen med att göra lite nytta. Med andra ord; städa! Lägenheten ser ut som ett mer eller mindre kaos. Papper, planlösningar, mått, IKEA-kataloger, inredningskataloger osv ligger överallt.. de blir bara flera och fler för varje dag. Dessutom alla små inköp man redan börjat göra som ligger i kassar överallt. + att man blir så vansinningt slarvig med att städa när man vet att allting snart ska städas ut och plockas bort. Men nu har jag fått nog så ska gå igenom allt tänkte jag. Gör jag bort det nu kan jag slappna av resten av dagen.

Jag ska nog kanske träffa Frida när hon slutar skolan idag, hon har dock inte hört av sig än. Men vi får se! Annars ska jag skriva lite inköpslistor för imorgon. IKEA, Im on my way!

Jag har dessutom tagit mitt lilla förnuft till fånga. Jag har alltid velat samla allting på Internet (som nu blev en blogg utan större innehåll än så länge) för att ha kvar och minnas. Men vad är vitsen när jag är så fruktansvärt dålig på lägga upp bilder? Bilder är ju minst liks roliga att ha kvar, om inte ännu roligare. Skärpning på den fronten! Jag har ju faktiskt hittat kameran och sladden i Obbola nu, så inga undanflykter.

Dags att återgå till att vika kläder. Hur kan jag ha så mycket, men känner ändå att jag aldrig har något att ha på mig? Underligt!




Såhär såg IKEA-turen ut när Max skulle flytta in i lägenheten vi har nu.
Julia o
ch Anton var med för att underhålla oss(?)

RSS 2.0