Borta bra men hemma bäst

Inte fick man njuta av solen här i Obbola inte! Tur att vi var en stund hos farmor och farfar tidigare så jag åtminstone fick några solstrålar på mig. Här byggs altanen om så det finns inte mycket att ligga/sitta på. Suck! Nu får jag vänta till nästa helg.

Det är galet vad hem-kär man kan vara alltså. Jag sitter här med hemlängtan trots att jag egentligen inte riktigt vet vad det är jag ska hem och göra.. inte är Max hemma heller. Det är alltid kul att hälsa på mamma och pappa med det krävs bara någon timma innan jag vill återvända hem igen.  Jag har ändå bott här i villan i Obbola i typ sju år, en månad i lägenheten på Teg.

Mamma skulle stryka lite kläder sen ska jag se om hon kanske kan skjutsa in mig till stan. Haha, vilken tönt jag är! Borta bra men hemma bäst, tydligen!



(I smyg saknar jag min Max också, finast i hela världen)



Såhär liten var han när vi lärde känna varandra, fyra år sedan nu


Söta lilla mammsen

Mamma är  så himla gullig! Innan jag åkte hit till Obbola så sprang jag och köpte lite blommor. Jag hade tänkt köpa en bukett med röda rosor, en klassiker som ändå funkar. När jag stod där i butiken och kikade så såg jag en annan bukett som var så himla fin och kändes så mycket mer mamma så trots att den gick på dubbla summan så köpte jag den. Det tycker jag att hon är värd! Hon blev så himla glad och det är alltid så roligt att se. Jag hade alltså rätt, den var typiska mamma-blommor!

Det har hänt lite tråkigheter idag också. Inget allvarlig men ändå! Jag blir kanske en ordentlig slant fattigare så småning om. Så irriterande! När vi flyttade in så la jag märke till att det var en spricka i ena fönsterglaset men jag tänkte att "jaja, det vet de väl om.. fixar det där senare". Kanske hade varit lika bra att ta tag i det på en gång för när jag tidigare idag skulle gå ut och sätta mig i solen så blåste dörren upp och slog ganska hårt och nu är sprickan ännu större. Tycker visserligen inte att det är något vi borde behöva stå för eftersom att det var en spricka sedan tidigare.. men man vet ju aldrig. Sådant är väl inte tvärbilligt heller, har jag fått för mig? Jaja, det ordnar sig..


Händerna  avklarade, nu ska jag fortsätta måla tånaglarna... puss på er!


Morsdag




Det här måste vara den bästa helgen ever, åtminstone för i år. Vädret är helt underbart! Synd bara att tiden ska gå så himla fort och att det snart är dags för ytterligare än jobbvecka.

I Fredags tog jag, Max och Chris det bara lugnt här hemma som sagt. Vi myste, käkade godis och såg på film. Igår var vi så sjukt effektiva. Klev upp tidigt, åkte iväg och kikade på lite brännboll i det underbara vädret, traskade runt lite i stan, åt mjukglass och fortsatte njuta av värmen när vi kom hem igen. Senare kom Linn och Frida och vi grillade, åt jorgubbar och så innan vi åkte in till stan igen och satt oss på en uteservering. Det var galet mycket folk i stan, jag tycker att det är kul när det händer lite här i Umeå. Nej, men så det blev några öl och cider, skitsnack och skratt innan vi begav oss hem rätt tidigt eftersom att både Max och Linn skulle jobba idag.

Nu är jag nästan uppe med tuppen idag igen, Max har åkt till jobbet och Chris hem till Bullmark. Själv ska jag snart till mamma och pappa i Obbola. Glöm inte att det är morsdag ;)

Nej, ska ta vara på det fina vädret nu.. datorn kan slänga sig i väggen idag :)

PUSS

älskade sommar

Som sagt, vädret idag är helt sjukt underbart. Det verkar som om sommaren kommit till Umeå nu.  Jag, Max och Chris (som sov här i natt) klev upp redan vid halv 10 i morse och sedan åkte vi till yran och såg lite brännboll. Efter det var vi en sväng i stan och har sedan lekt av oss med en boll här ute på gräsmattan. Helt underbart! Nu ska vi bara kyla ner oss lite innan vi promenerar iväg och handlar. Vi + Linn drar en gillning ikväll. Jag hoppas lite på att kanske gå och sätta sig på någon uteservering senare, har dock inte lagt fram förslaget än.. så vi får se :)

Trevlig helg på er, nu ska jag fortsätta njuta!

SOL

Sol, sol, sol! Jag är uppe i tid och nu ska jag ut och blända folk med mina vit be, se brännboll, äta mjukglass, och njuta. Mums!

See you

diskmaskinen = bästa ever?

Någon som missat att det ska bli 30 GRADER(!!!!) här i Umeå på lördag?? Det känns ju helt sinnessjukt! Och Lisa den eviga optimisten kommer tro och hoppas tills det är för sent. Jag ska njuta av varje sekund om detta blir verklighet.

Sedan måste jag också skriva kort något jag kom fram till igår. Diskmaskinen =  den bästa uppfinningen i hela världen!! I vår förra lägenhet hade vi ingen och de värsta vi visste båda två var att diska därför bestämde vi att direkt vi flyttade köpa en, sagt och gjort! Dessvärre vill inte hyrsvärlden att vi skulle koppla in den själv utan det skulle han göra. Jaja, let´s do it.. typ!
Igår kom fakturan... *trumvirvel*.. 1600 riksdaler. Och sakta i backarna.. Vet ni vad det var han gjorde? VI satte maskinen på plats, VI drog fram alla kablar/slangar och grejer, VI kopplade.. förrutom ett litet vattenrör som han köpt och satt dit.
Men trots detta så tänker jag betala räkningen med ett leende på läpparna, för  diskmaskinen är den uppfinningen i denna värld.

Nu ska jag åka och handla.

PUSS

Syster och jag

Det kan inte vara nyttigt med 4 dagars ledighet. Jag har varit helt slut på jobbet och nu skulle det ta mig max två minuter att somna om jag la mig ner. Bäst att låta bli! Max slutar snart jobbet och vi har nog en del att pilla med i lägenheten ikväll + att vi skulle behöva fylla på kylskåpet igen. Jag tycker vi handlar allt jämt, hur mycket äter vi egentligen? Jag är ju inte direkt störsten.

Igår var en riktigt söndag faktiskt och en ganska bra sådan. Jag tog sovmorgon och sedan kom lillasyster hit och umgicks, hjälpte henne även med lite skolarbete (suprise). Sedan var vi söta systrar och lagade mat tillsammans och överraskade Max när han kom hem. Kladdkaka till efterrätt, mums! Det kändes lite som när jag var mindre och jag och Julia ibland överraskade mamma och pappa med någon klurig maträtt som korv och mackaroner, haha!

Nej, här kan man ju inte fastna för evigt. Bestämma mig för någon middag kanske..

puss

Som berget

För en vecka sedan inhandlade jag en väggklocka jag varit ute efter en längre tid, men aldrig hittat. Ska jag vara ärlig så visste jag faktiskt inte ens om den fanns, men jag tyckte bara att den skulle passa så himla bra på ena väggen i köket. Förra veckan hittade jag den som sagt och för 399 kr blev den min. Deal, tänkte jag! Då visste jag dock inte att priset skulle bli 399 kr + nya tapeter när jag får för mig att plocka ner den för att jag tröttnat eller helt enkelt ska flytta. Klockjäveln sitter nämligen med att klister som inte är av denna värld. Som berget verkligen! Så, hur  gör man? Tips, förslag?




Klockan är i alla fall fin och ser ut såhär.




Nu måste jag fundera vidare... PUSS

Mjukglass någon?

Jag hade ställt in mig på underbart väder idag. Det såg ju så lovande ut igårkväll och i tidningarna stod det 18 grader. Optimist-Lisa! Jag ger upp! Det är stora tunga moln ute och jag hade verkligen planerat för en dag ute i solen och mjukglass på torget. Jaja, det kan ju faktiskt spricka upp.. det har det ju ändå gjort hela veckan.

Jag har förresten hittat en superbra hemsida. Har inte riktigt hittat den på egen hand utan på Foki´s blogg, den där söta tjejen här i Umeå som bloggar.  Så tar inte på mig äran för detta! Tur att någon fler än jag har så små fötter, så man kan få lite tips. Sidan heter i alla fall Melba.se och har skor från storlek 35, toppen!

Jag kanske inte borde ha köpt de där skorna igår (som jag fortfarande inte får upp någon bild på), utan någon av godingarna där. Men så blir det säkert också så småning om...

Jag älskar vissa av skorna de här där som är lite "tuffare", det är så fint till lite "flickigare" kläder, tex klänningar så här års. Mums!

Nej, nu ska jag väcka Max och be om sol till vädergudarna. GE MIG SOL!

Myskväll

Åh, vilket härligt väder det blev idag! På förmiddagen så det inge vidare ljust ut, skönt att det sprack upp. Vi har hjälpt morfar att flytta och sedan har vi varit ute vid båten i Holmsund. Jätteskönt när det var soligt och ingen blåst.

Jag hade Tin-tin, min lilla vovvsing, här över natten. Jag saknar honom så mycket mellan gångerna att jag kidnappade honom från mamma och pappaa igårkväll. Han tyckte det var spännande med den nya lägenheten, söttrollet. Gud vad jag saknar att hans sällskap 24/7. Han är kanske bäst i världen. Jag brukar säga att Tin-tin och Max är mina favoritpojkar av alla i hela världen.

Nej, nu har vi kommit hem för en stund sedan och ska mysa till tusen. Jag har tagit på mig en massa varma kläder och tofflor. Vi köpte en lite dyrare skumpa för några veckor sedan som vi sa att vi skulle få dricka när vi började få till det i lägenheten. Det börjar ju faktiskt lika ett hem nu så vi ska passa på när det är sol på balkongen och vi precis köpt vår el-grill så vi kan inviga den också. Grillade majskolvar, mums! Sen har vi köpt en massa gott.

Nu ska jag hämta en filt och fixa  i ordning. Mys!

mysdag

Det känns som om jag flängt och farit som en dåre hela dagen. Jag och syster min tog först en runda på stan och jag blev givetvis dödskär i ytterligare ett par skor. Har övervägt lite fram och tillbaka. Men egentligen, vad är det att fundera över? Klackar, bekväma, snygga, billiga, lagom i storlek, svarta och användbara. Det var ju bara det där med att inte slösa pengar. Kanske köper dom imorgon ändå...

På stan fikade vi sedan lite och kikade runt en stund innan Max tog upp oss och Julia fick prova köra bil för första gången. På en parkering visserligen men hon var verkligen inte talanglös. Lika bra jag lär henne så jag inte behöver vara personlig chafför resten av livet ;)

För en stund sedan åt jag middag hemma hos mamma och pappa i Obbola, där jag befinner mig fortfarande. Jag släppte av Max i Holmsund innan eftersom att han skulle hjälpa sin kära far med deras båt. Jag och pappsen ska snart åka dit och hämta honom. Han vill följa med för att spana in båten, haha! Sötnosen!

Nej, men ikväll blir det bara mys framför tvn tror jag. Insåg just hur godissugen jag är också. Det ska jag ändra på när vi åker hem härifrån.


Gick inge vidare att lägga upp en bild på skorna, får göra det ikväll eller imorgon förmiddag istället.

PUSS

Godmorgon godmorgon

Jag är på alldeles strålande humör. Jag är ledig och solen skiner, tänkte jag säga. Någon sol ser jag inte till, men den kanske kommer. Jag tog sovmorgon till kl 10 idag och sedan har jag städat lite här hemma och vikt tvätten. Om en stund kommer min kära syster på besök. Jag vet inte vad vi kan tänkas göra..om hon smyger sig hit för att jag ska hjälpa henne med nå plugg kanske? Haha! Själv var jag sugen på gå ner till stan tills jag kom på att det är röddag, blä! Men något kanske är öppet ändå?

Igår var jag på helt sjukt humör förresten. Jag minns att jag för några dagar sedan tänkte på hur länge sedan det var jag skrattade sådär mycket att det blir rent plågsamt, magen värker och man kan bara inte sluta. Igår sa Max något som jag misstolkade och tyckte var jättekul. Jag började skratta samtidigt som jag åt mjölk och flingor och det åkte som ut en stråle med mjölk från munnen. Efter det var jag helt trasig! Jag kunde inte sluta skratta, det var helt sjukt. Skrattade så jag grät och det kändes som magen var ut och in. Så höll jag på i kanske tio minuter. Tur man roas av lite ibland.

Nej, tror jag ska kolla om någon galleria är öppen ändå, det kliar i fingrarna på mig. MVG är kanske öppet? En sväng på Gina känns ok. Bara jag som tycker att Gina blivit mycket bättre förresten? Jag tyckte allt såg lika dant ut förut och kändes billigt utan någon kvalitet. Nu mera kan man ju faktiskt göra en del fynd, jag har till exempel spanat in en klänning. 

PUSS

Middag med flickorna

Äntligen hemma efter en lång dag! Jobbdagen kändes rätt seg. Eller, egentligen var det väl bara jag som var trött och seg, vaknade som aldrig riktigt till. Eftermiddagen var i alla fall desto trevligare. Mötte som sagt upp Malin och Frida för middag. Mina fin flickor! Helt vansinne ändå att vi fortfarande håller ihop. Jag och Frida har varit bästisar sedan vi föddes och Malin kom in i bilden i andra klass kanske. Älskade flickor!

Sedan måste jag även säga att mina höga klackar har gett min ena vad men för livet typ. Förhoppningsvis inte men! I alla fall så går jag ju typ dygnet runt i högklackat (vad gör man inte för att få vara lika lång som alla andra?) och de senast två veckorna får jag sådär på  gränsen till senadrag i vaden med jämna mellanrum och nu har det bildats värsta klumpen typ. Haha, inte lätt! Jag tror jag ska skona min kropp och ta på mig sneakers imorgon faktiskt.

Nej, nu ska jag njuta lite av kvällen och slöa med en bok.

PUSS

Time for work

Måndagmorgon och strålande väder! Måndag brukar liksom inte vara min favorit, men kortvecka i veckan så jag klagar verkligen inte. Ledig torsdag och Fredag! Hoppas att det blir stekväder för jag skulle verkligen behöva lite färg.

Snart ska jag iväg till jobbet och efter det ska jag käka middag med Malin och Frida nere på stan. Min och Malins present till den nyblivna 20åringen. Vi tyckte att det kändes roligare att göra något  tillsammans än att köpa någon liten grej. Så det blir nog super :)

Btw så hittade jag äntligen ett par gladiatorsandaler i barnstorlek igår. Lovely! Storlek 33 och de sitter perfekt! Nu är sommaren välkommen!



---

Solen värmer inte dåligt på balkongen, bäst jag passar på!

PUSS

virrigt inlägg

Alltså, egentligen har jag inte gjort någonting spännande i helgen.. men nytta, jajamensan! Diskmaskin, klocka, stol till datorn, lampor, gardiner, gardnstänger osv är inhandlade. Men hur roligt låter det?

Äsch, hur som helst  så har jag haft en mysig helg med Max mitt bland all inhandling, montering osv. Fast ärligt? Jag börjar faktiskt längta efter att allt ska bli klart nu.
Jag drömmer liksom om en helt vanlig helg när man gör precis vad man vill. Typ komma hem efter jobbet, äta god mat, köpa godis och mysa i soffan, UTAN att montera lite köksmöbler först.

Helgens + blir nog den tidiga bion jag och max hann med nöd och näppe till igår kväll. Änglar och demoner, helt klart sevärd! En byxdress jag kom väldigt väl överrens med på Åhlens, som fick följa med mig hem, gjorde mig också på bra humör. Och att somna i soffan med Max igår kväll!!

Jag måste bara säga att min pojkvän är bäst. Puss!



älskade helg.

Helt underbart med helg! Så trött som jag varit denna vecka känns inte mänskligt. Men det är kanske inte så konstigt med tanke på nytt jobb, nya intryck och jättemycket att lära sig. Nu börjar det i alla fall arta sig lite på jobbet och jag har snart kommit in i det.

Vi fick sluta lite tidigare  från jobbet idag också så när ja slutade mötte jag upp Max och vi gick en sväng i stan. Jag köpte bland annat ett par ljusgrå tygskor och vi åt lite mat. Jag vet ännu inte riktigt hur kvällen ska spenderas. Ska börja med att fixa lite här hemma, Malin kanske kommer förbi och en bio ikväll är inte omöjlig.

men åter igen, GUD SÅ SKÖNT MED HELG! Anar inte vad jag ska njuta av sovmorgon imorgon.

Hörs senare!

Om jag ändå hade en storlek större

Jag tror ingen i min omgivning har missat att min typ största last i livet är skor. Och som jag har skrivit tidigare så är detta inte helt problemfritt när jag knallar runt på fötter som inte är större är 34, 35. Dessa godingar hittade jag på Halens (sjukt otippat?). Så nu till den stora frågan; Förstora eller inte? Eller snarare; Köpa eller inte köpa?

Det är alltid så förbaskat svårt att köpa skor på Internet för mig. Särskilt sommarskor som ofta är öppna eller inte sitter lika ordentligt runt foten som exempelvis stövlar. Dessutom syns det så tydligt att de är förstora!

I-landsproblem, i-landsproblem..


En bild, på tiden kanske

Det har blivit lite ont om uppdateringar sista tiden, vilket i för sig kanske inte är så himla konstigt. Igår hade jag tänkt få upp en bild åtminstone på matrummet (som är det enda som är klart så här långt), men det gick väl sisådär. Det kom en del i vägen om vi säger så. Det blev lite krångel eftersom att min fina Max slutade halv 9 och vi skulle fara och köpa möbler. Jag utan bil med kula + att vi var tvungna att hyra släp. Men det löste sig i alla fall.

Som sagt så kommmer här till slut en bild. Tyvärr inte av superkvalitet eftersom att jag bör köpa ny kamera, av den anledningen tycker jag heller inte att bilden gör köket riktigt rättvist. Och sådär i farten var väl inte jag någon toppfotograf heller. Men alltid något!





(Såklart lite småpill kvar)

Jag kan inte förstå att vi vågade oss på de där tapeterna utan att se lägenheten samtidigt, men jag
blev riktigt nöjd. I verkliga livet så är de jättefina! Och var glada att ni slapp se de gamla, de var rena döden.


Nej, nu ska jag olja in lite möbler och sådär. Jag undrar när vi kan tänkas bli färdiga?
Två personer med heltidsjobb och flytt är något som inte riktigt funkar i tidsschemat.

Full rulle som alltid

Blogg.se verkar inte vara i toppskick idag. Det är knappt jag kommer in, så att lägga upp några bilder verkar bara vara att glömma. Jag får göra det imorgon istället.

Full rulle har det i alla fall blivit idag. Max råkade försova sig till jobbet, strax efter att han farit kom Julia. Tanken är att jag ska försöka hjälpa henne med lite plugg idag. Vi har varit ner på stan en sväng också för att köpa hårfärg åt henne, jag skulle kolla om en lampa jag tänkt köpa kommit in och så också.

Första färgningen blev inge vidare, lite orangeaktigt så det fick bli en omgång till. Nu står syster min och torkar håret för andra gången och det verkar ha blivit mer lyckat. Tanken var att hon skulle bli lite ljusare nu till sommaren, men en nyans mörkare ska nog också fungera tills vidare.

På tal om hår så har jag varit och diskuterat lite med frissan också, så efter sommaren blir jag lockligt. Läskigt, men jag litar på att det blir bra!

Vi har fått oss lite mat i magen och snart blir det nog plugg och lugnet framför tv:n.

Någon bild kommer imorgon, där med basta!

Hejs på er!

Internet igen..

Jag har inte haft Internet på 2 veckor ungefär. Men nu är det fixat och vi är inflyttade i nya lägenheten och har kommit oss ganska bra till rätta. Köket och matrummet är väl det enda som är helt färdigt och så, förutom badrum och toalett. Resten kommer nu eftersom. Jag älskar verkligen lägenheten, den är underbar!

På tal om det, i perioder sista tiden har jag varit lite känslosam, skyller nog på PMS.. hur som helst, så har jag funderat på hur jävla bra jag har det och mått lite dåligt för folk som kanske har det sämre. Jag är ändå 19 år, jag har ett jobb, jag har en väldigt, väldigt fin och nyrenoverad lägenhet på 85 kvadrat, jag har en pojkvän som inte skulle kunna vara mer fantastiskt än vad han är, en underbar familj och jättefina vänner. Jag har möjlighet att att göra saker som jag mår bra av och slösa pengar på saker jag tycker om (skor, skor, skor). Jag är en lycklig jävel!

Det har hänt så himla mycket sista veckorna att även om jag haft Internet skulle jag nog aldrig hunnit med att logga in. Nytt jobb också och det känns bra så här långt. Förutom att det är jobbigare att ställa om kroppen än vad jag väntat mig. Varje dag jag kommer hem efter att jag slutat så är jag helt död och vill helst av allt bara dyka i säng. Dock ingenting jag har tid med.

Imorgon ska jag lägga in någon bild på det som är färdigt. Och kanske på dom vackra (läs förjävliga) blåklockorna i sovrummet.

Nej, nu väntar faktiskt soffan och lugnet, jag ska skriva lite imorgon istället.



PS. Dom älskade skorna blev mina till slut. Love them!

RSS 2.0