Skogalen

Nu sitter jag och känner lugnet.  Det är ungefär hur jag har tänkt spendera dagen.

Jag klev faktiskt upp rätt tidigt i morse och vid 10 tiden var vi i stan. Vi har kikat efter en soffa, madrasser och lite småprylar till lägenheten. Men egentligen hade jag ett helt annat mål i sikte, också i alla fall. Min kära syster berättade nämligen att skorna jag har suktat efter i säkert ett halvår finns på DNA nu, i min storlek!
   Tidigare har jag alltid kunnat köra med att jag måste passa på när jag hittar ett par i storlek 34 eller 35. Tyvärr (eller tvärr och tyvärr men..) så blir det allt vanligare med små storlekar i butikerna, så detta är inget hållbart argument längre. Dock tycker jag att det räcker med at dom är helt fantastiska!

Tyvärr, igen, så har jag nu blivit gammal och klok (tråkig) och insett att jag inte får spendera samma pengar på skor när jag för tillfället inte jobbar i stort sätt någonting och dessutom ska flytta. Därför skickade jag iväg ett sms till pappa som löd ungefär såhär:

"Hej pappa! Jag har kommit på en sak.. jag ska ju som snart flytta och en inflyttningspresent skulle inte sitta fel. Kanske mot lite god mat? Sen har du ju dessutom en väldigt klok och snäll dotter, bara att tillägga, som inte bör spendera sina pengar på skor för ttillfället.. I sin nya lägenhet ska hon ha en skovägg och hon har nu hittat ett par nya älsklingar som hon är störtförälskad i. En inflyttningspresent från er kanske? *valpögon*

Jag har inte fått något svar än, så jag vet inte om han köpte mina snälla meddelande. Hoppas!




De liknar dessa, med är ännu snyggare! Bilden är lånad från tradera.

Vad är det för fel?

Varför kan jag förresten inte ladda upp en profilbild? Blir vansinnig!

Grattis i efterskott till farmor

Usch, jag känner mig förkyld och jättehängig. Förstår inte hur jag kan ha fått så himla uselt immunförsvar. Jag har varit riktigt ordentligt sjuk 3 gånger det senaste 6 månaderna. Senast var jag så dålig att jag hade "barnvakt" när Max var på jobbet för att jag var så jäkla febrig. Yrade gjorde jag också.. och grät. Haha, som ett barn!

Nej, men till något lite roligare då.. Idag är det högst en månad kvar tills vi flyttar in i den nya fina lägenheten. Igår blev tapeterna bestämda, jag tror de börjar med tapetseringen imorgon. Känns som värsta lyxen att få lägenheten helt  nyrenoverad. Den kommer bli så himla fin!

Idag ska jag åka hem till mamma och pappa i Obbola. Det känns som alldeles lagomt ansträngande. Bara ta det lugnt och mysa där i någon timma och sedan äta middag med söta släkten eftersom att farmor har fyllt år. Jag tycker som verkligen om när släkt och familj fyller år eller firar något nu sen jag har flyttat hemifrån. Det är som en toppen anledning att träffa dem och äta god mat. Det blir ju inte så ofta nu mera. Jag tycker om min släkt!


Jag tänkte visa ett litet smakrpov på vår fondvägg till köket, men nu hittar jag inte hemsidan.. får bli en annan gång.
 

Guldbröllop och nya tapeter

Jag känner mig som på perfekt humör idag. Igår var vi I  Vännnäs hos Max föräldrar och åt middag och firade Linn. Mysigt! Vi blev ganska sena där ändå, tror vi kom hem någon gång efter elva och då var det bara att sätta sig ner och bestämma tapeter. Det måste vara klart tills på Måndag och idag har vi inte en ledig sekund och imorgon jobbar Max. Vi satt med tapetkatalogerna halva natten, till slut var man hur snurrig som helst. Jag måste säga att jag är helt chockerad över hur överrens vi var. Men vi har inte riktigt bestämt oss till hundra än, vi har dagen på oss.

Nu har jag precis gjort mig i ordning. Färdigsminkad, klänning och höga klackar är på. Linn tyckte att jag skulle ha megahöga klackar så att hon kunde ha klackar utan att se megalång ut bredvid mig. Självklart protesterar jag aldrig mot att få vara lika lång som alla andra, haha! Vi ska på Max och hennes farmor och farfars guldbröllopsmiddag.Galet att ha varit gifta i 50 år!!

Ikväll ska vi fira Linn också, så det blir ingen stillasittande dag direkt. Vi hinner väl just så pass mellanlanda. Men det ska bli roligt!

Nu ska plocka ihop lite grejer, inte så länge kvar tills  vi ska fara.

PÖSS

Aldrig är man nöjd..

Imorgonbitti ska jag jobba och tro det eller ej gott folk, jag ser fram emot det! Man blir nog mer eller mindre galen av att gå hemma ändå. Och då är jag ändå bortskämd som har haft Max hemma på dagarna och älskade Malin om eftermiddagarna/kvällarna. Jag har aldrig behövt vara ensam eller  försökt fördriva tiden med Oprah, tack gud!

Nej, men det ska bli riktigt skönt att jobba imorgon. Skönt att komma upp tidigt och vara duktig, dessutom tjäna lite pengar. Jag ser till och med fram emot att inte behöva sminka mig imorgon bitti, eller fixa håret.. bara en hästsvans och sedan hoppa  i de stora arbetskläderna på jobbet. Vansinne att jag saknat dem! Jag ser verkligen inte klok ut i dem.  När jag jobbar längtar jag alltid mer än något annat efter att  få sminka mig och klä mig i lite mer smickrande kläder. Man blir visst aldrig nöjd...

Idag fick jag lov att ta tag i duktigheterna jag missade igår när jag somnade. Disken är med andra ord väck nu.. så tror det är dags för soffan. Sova tidigt ikväll!

Jag är lite av en pensionär..

Oj vilken effektiv förmiddag! Jag hade ännu inte somnat när tidningen kom i morse, Max sov som ett barn. Däremot var han ur sängen lite tidigare än jag för att betala alla räkningar medans jag var ganska trött.. Innan 10 var jag i alla fall sminkad, klädd och hade fått mig lite mat i magen. Sedan blev det ICA Maxi och storhandlingen, Expo för att kika efter lite till lägenheten. Jag köpte lite smågrejer. Vi var även förbi några möbelaffärer för att hitta den perfekta soffan och en säng. Soffan är väl det som går sämst just nu. Men det blir lättare när vi fått kika på lägenheten igen.

På tal om det så ringde hyresägaren också. På fredag är det besiktning av lägenheten och vi ska dit och mäta lite, samt få prover för tapeter och så. Det ska bli roligt.

När jag kom hem i eftermiddags blev jag så jävla trött. Vid 5tiden somnade jag i soffan och sov i 4 TIMMAR. Det är inte normalt, inte när man är 19? Jaja, det blev i alla fall en ordentlig powernap. Dock hade jag beövt tiden för att diska och städa upp lite här hemma, det var egentligen planen.

Nu har jag duschat och gjort migg i ordning, väntar bara på att Max ska komma från jobbet och snabbduscha, sen ska vi till Olles för att träffa Linn och stoja lite. Men det blir ändå lugnt!

Trevlig kväll, ni som fortfarande är vakna!


Jobb, jobb, jobb

Jag fick faktiskt erbjudande om anställning från jobb nr1, som jag dock bestämde mig för att inte ta. Det är möjligt att det låter fullkomligt idiotiskt att tacka nej till en heltidsjobb, men jag kunde helt enkelt inte.
På tal om det så måste jag tala om något som jag dels tycker är lite komiskt och ibland nästan pinsamt, enligt mig. När man söker jobb, särskilt som ungdom, så tar alla företag/arbetsgivare förgivet att man givetvis tackar ja till anställing om blir erbjuden detta. Det finns liksom inget snack om saken, utan klart man ska ta det? Han blev så snopen, nästan irriterad, när han hörde min osäkerhet. Men jag förstår egentligen inte varför. För dem innebär det typ ett telefonsamtal till och sedan har de en ny anställd.

Jaja, jag var i alla fall på intervju nr2 idag. Den gick bra, det kändes i alla fall bra. Jag vill verkligen, verkligen ha det här jobbet. Jag får känslan av att det är många som sökt tjänsten men jag hoppas i alla fall. Erbjudan från det tidigare företaget gav i alla fall mitt självförtroende en liten kick. Jag hoppas att jag har en chans, som alla andra, trots att jag är så ung. Håll tummarna!

Nej, nu ska jag städa undan efter lunchen..

Planerar i förväg..

Jag är klädd i mjukiskläder från topp till tå och redo för en sjukt slapp Söndag. Känns precis som vad jag behöver. Kanske till och med något bra på TV ikväll? Söndagar brukar väl ändå vara rätt hyffsade.

Helgen bjöd på rätt mycket lugn ändå. Mys, godis, coca cola, tv och film i fredags. + att vi bjöd malin på middag. I Lördags såg jag lillasysters innebandymatch och njöt av det sköna vädret. Jag var optimistisk och klädde mig i leggings och skinnjacka såklart. Det är samma sak varje gång årets första vårtecken kommer, då är man redo för sommaren direkt men ändå så kommer snön tillbaka. Ja, i alla fall.. Lördagkväll spenderades med mina flickor, Robinsson, kort och spel. Tack så mycket! När jag kom hem somnade jag i soffan medans det spelades super mario här. Jag var så trött!

Nu sitter jag och skriver listor inför flytten. Allt som ska köpas nytt osv. Det är som roligt. Nog för att vi är lite oense om vissa saker, men vilka skulle inte vara? Det hör ju som till. Och jag tror att det kommer bli riktigt bra i slutändan.
Det är svårt bara att försöka tänka och planera lite i förväg när man sitter och spånar utifrån minnet. Jag har inga bilder från lägenheten.

Förutom denna som också är gjord utifrån vad vi minns:


 
85 kvadrat, nyrenoverad när vi får den.

Balklänning

När jag var i stan tidigare i veckan såg jag värsta fina balkänningen och ville bara gå en gång till. Fast när jag tänker efter så skulle den säkert inte finnas i min storlek. Det är så typiskt. Det var då jag kom att tänka på er stackare som har samma problem som mig och som inte orkar sy upp en egen. Jag tror inte att jag kommer att ha nytta av min balklänning någon fler gång. Så är någon intresserad så är den till salu. Bara att höra av sig!



wiho

Idag är jag så glad över att jag tog tag i mitt halvt arbetslösa liv. Jag ansträngde mig verkligen igår och det verkar ha gett resultat. Redan nu har jag fått svar och ska redan på två intervjuer, det tog inte ens ett dygn. Men än så är jag ju inte i mål så det är ingen idé att hoppas på för mycket. Särskilt inte idag när så många blivit arbetslösa och söker jobb. Jag anar att jag inte är den enda som sökt någon av jobben.

Men jag känner mig i alla fall lite lugnare, för jag har i alla fall försökt. Typ tusenmiljoner pussar och kramar till Max som alltid är till så stor hjälp. Nu börjar jag verkligen på riktigt längta till flytten. Det ska bli så roligt! Glad Lisa!

Idag/ikväll ska jag bara ta det lugnt och försöka sova tidigt. Jag tror inte att jag har lagt min innan två på minst två veckor.

Småglinen..

Jag fick mig en paus mitt i effektviteten idag. Jag har åkt till dragonskolan och varit pingistränare med Malin. Alltså, småungarna är ju helt underbara. Jag bara älskar dem allihopa! Skulle ha kunnat packa in dem och tagit med dem hem till vår trånga lilla lägenhet, utan tvekan. Men hade det varit så poppis verkligen? Max hade nog gjort slut, haha!

Nej, dags att återgå till seriösaresaker än detta..

Duktig flicka

Nyligen hoppt ur duschen, klädd i Max enorma linne och mina rosa tofflor.. nu är jag redo för en effetkiv och sjukt duktig dag. Jag har bunkrat upp med kuddar i fåtöjen för att kunna sitta skreddare och ändå nå upp till tangentbordet.
Hittils har jag skrivit mitt cv, ringt arbetsförmedlingen och min chef. Återstår att skriva hundratusen personliga brev oxh skicka iväg. Jag känner mig duktig och då är allt så mycket lättare och mer avslappnat.

Jag har faktiskt redan en god nyhet idag. När jag ringde chefen så berättade han i alla fall att det började ljusna och det var lite bättre med jobb så förhoppningsvis är jag tillbaka snart. Kanske ska jobba imorgon också. Men hur som helst så skadar det ju inte att söka andra jobb, så lika bra att ta tag i saken på riktigt.

Jag har typ mer eller mindre fått en lista på vad jag ska ha gjort innan Max kommer hem efter jobbet ikväll, och den är inte kort. Men det känns bra, och jag kan behöva en liten spark i baken ibland. Nu känns det till och med nästan lite roligt, men det kan ju bero på att jag är störd också.

Det enda som saknas idag är väl glasögon, jag kanske skulle behövt det?


Glasögonorm?

Idag är en så mycket bättre dag. Jag kände att jag behövde muntra upp mig själv så jag bestämde mig för att kliva upp hyffsat tidigt och tog med mig Max till stan för att köpa lite nya vårkläder. Jag tyckte att jag trots allt förtjänade det, vem gör inte? Mänsklig rättighet enligt mig!

Dessutom var det skinande sol ute och superskönt så jag invigde min skinnjacka för i år. Bara det gjorde typ min dag.
Jag kom hem med ett par ljusa jeansleggings, en superfin och skön korallfärgad topp, en marinblå/vit kjol, svarta leggings med dragkjedja vid vristen och en jättesöta blå jacka. Nöjd och glad, nu är jag på humör igen.

Blev dock påmind av verkligeheten när jag klev in genom dörren och frakturan till min jeansjacka låg på hallmattan. Men det gjorde inget! Jag shoppade trots att billigt idag och hittade allt jag ville ha. 

Juste, måste säga också.. vi var och provade glasögon också. Jag skäms nästan eftersom att jag inte riktigt har velat erkänna det själv än, men jag har nog fått lite dålig syn. Förstår inte, jag har nog inte en kotte i släkten som behöver  glasögon. Förutom gamlingarna som på sin höjd behöver läsglasögon ibland, men det hör ju som åldern till.
Ja, det är väl bara att jag pallrar mig till en optiker snart. Jag tycker att de kan vara riktigt coolt med glasögon. Bara inte på mig, jag passar verkligen inte i det.

Ett jobb kanske?

Mina dagar är så fruktansvärt enformiga just nu så det finns verkligen inte. Jag måste verkligen försöka hitta ett nytt jobb och få lite vettiga rutiner igen. Dock är det ju inte som att jobben växer på träd numera.

Dag efter dag ser ungefär ut som följande: Jag tar lite sovmorgon eftersom att  varken jag eller Max orkar komma ur sängen. Vi kliver upp och äter, göra något ärende eller bara ta det lugnt. Han åker till jobbet och jag träffar Malin och hänger tills kvällen. Jag kommer hem, väntar på att Max kommer hem och tar det sedan bara så lugnt det går tills sängen kallar på en. Eller, i mitt fall soffan. Finns inget skönare än att somna i soffan.

Och missförstå mig inte nu. Jag älskar att sova på mornarna, jag tycker att det är toppen att få vara hemma och kunna träffa Max trots att han jobbar eftermiddag nu och Malin är den bästa vännen och sällskapet som finns. Det är bara det att jag behöver få göra lite nytta och tjäna pengar så att det går att njuta lite av ledigheten sen. Nu känner jag mig så rastlös och stressad.

Jag tyckte att jag hade blivit så mycket bättre på att ta det lugnt och inte stressa upp mig själv för minsta lilla. Förut kunde jag driva mig själv till vansinne. Det kommer liksom krypandes tillbaka  nu. Men det är klart, vem blir inte stressad utan inkomst? Bara att ta tag i saken, kom igen nu Lisa.

Min lilla morot är den nya lägenheten, för där ska jag banne mig bo även om jag får jobba som.. kassörska? (Inget illa, men jag klarar inte av att sitta stilla på det viset, helt enkelt inte mina grej).

En och en halv månad kvar till flytt och därefter kommer SOMMAREN!




Hos Max föräldrar i somaras, under Vännäsdagarna om jag inte minns galet.

Jag får skylla mig själv

Det känns som att jag inte har sovit på flera dygn. Helt vansinnigt vad trött jag är, verkligen. Har inte blivit så himla mycket sova i helgen, men det har varit supertrevligt.. bortsett från min bakishet igår.

I Fredags var jag och Max ute och åt och sedan bubblade vi bubbelpool på Wilmas, hur nice som helst. Om jag blir rik som stor flicka så ska jag ha en egen lyx-spaa-avdelning. Vi drack en massa gott, åt frukt och godis och sedan var tanken att vi skulle "chilla" på olles med Vicce och Pär. Blev inte så jävla chill dock, men roligt som fan. Och vid 4-5 tiden drack vi päronkonjak hemma hos oss, det dummaste jag någonsin gjort. Men man får väl skylla sig själv. Blev en trång natt, inte så mycke sömn och en ordenlig baksmälla på det.

Vi tog oss i alla fall upp igår och åkte och såg Män som hatar kvinnor. Den levde lätt upp till mina förväntingar, en av de bästa svenska filmer jag sett.

Nu kom jag nyss hem från innebandymatch och ska röja upp här hemma. Då får jag vara med Malin sen, hihi! My babe!


P.S Jag hatar att städa men det är samtidigt mer eller mindre ett beroende för mig.

 

Ge mig Oscar Max, han lovar att vara snäll

Snart helg igen. Fast vad spelar det mig som inte jobbar för större roll egentigen? Jo, men det är ändå skillnad. Vardagarna känns fortfarande som vardag och tur är  väl det. Helg är helg, alla är lediga osv.
Jag måste verkligen skaffa ett nytt jobb, det här går inte. Problemet är väl bara det att det typ inte finns några jobb nu. Jag är glad att jag inte har hus och barn. Jag tycker att det känns jobbigt nog med vår nya lägenhet, skulle verkligen inte vilja bli av med den. Åh. längtar tills vi flyttar in. Snart blir det Ikeatripp.

Det enda som saknas (MAX!!!!) är den lilla kissiemissen jag vill ha. Jag saknar verkligen att inte ha någon vovve som välkomnar när man kommer hem, men det vet jag ju att vi inte har tid med. Däremot en liten kisse, men Max vill inte ha någon. Jag har hittat min lilla älskling, han är helt underbar och heter Oscar. GE MIG!!!

Sju anledningar till varför jag borde få Oscar:
  • Han är oemotståndlig
  • Jag kommer sluta tjata om alla söta djur jag ser
  • Han behöver inga promenader utan kissar själv (vilket jag självklart ser till och sköter)
  • Han tar ingen plats
  • Han blir supermysig att ha i soffan
  • Jag behöver sällskap när du kanske jobbar kväll
  • JAG ÄR KÄR!!!



Bilden är från Blocket där mina sötnos är till salu


Våffor hos malin

Vilken superbra förmiddag jag har haft idag. Sovmorgon med max och vår ettårsdag idag. Det är helt vansinne vad fort det har gått. Det känns hur roligt som helst.
Vi klev i alla fall upp i morse och åkte till Malin som bjöd på våfflor till lunch. Jag älskar våfflor! Men jag blev så galet mätt att nu vill jag helst inte äta det på flera månader igen.

Jag och Malin har varit och gjort lite ärenden idag också. Eller, ok.. det enda vi kom hem med var duschgrejer typ. Vi sökte först och främst efter flyttlådor åt henne, så det var väl ett litet misslyckade. Jag tyckte att vi var på alla tänkbara ställen men lådorna var ju hur små som helst och rymmer ju ingenting.

På tal om flyttlådor så borde jag också börja tänka i dom banorna snart. Det är inte så himla länge kvar tills vi flyttar. Förutom att jag jobbar så lite nu och det ger mig magont så ser jag jättemycket fram emot att flytta. Det ska bli så roligt att köpa nytt, fixa och dona.

Nej, Malin släppte faktiskt av mig här hemma för att jag skulle städa, bäst att jag sätter igång.



Malin är en riktig sötnos

Dumma farbror tandläkaren

Jag hade rätt, men jag fick i alla fall sova i sängen i natt. Max är en vänlig själ. Nej, jag ska inte alls vara elak nu. Imorse var han faktiskt supersnäll mot mig. Vi hade tvättid kl 7, inte alls min grej.
Max tyckte att jag såg ut att sova skönt så när jag inte vaknade av klockan lät han mig sova och klev upp och tvättade ensam. Själv hade jag föredragit sällskap för att kliva upp vid den tiden på dygnet,  så all respekt till dig idag älskling.

Jag fick med andra ord sovmorgon och nu har jag sminkat och klätt på mig. Vi ska snart åka  till vännäs och hämta bilen och äta lite gratis mat, vem tackar nej? Sedan har jag tandläkartid, två hål. Jag som typ knappt har haft ett enda hål i hela mitt liv. Det känns lite gruvsamt. Jag ska belöna mig själv med en solning tillsammans med malin senare idag tror jag. Gullmalin!

Visste att jag skulle hamna här förr eller senare..

Så, till sist har även jag en blogg. Precis som alla andra! Max kommer nog muttra. Han förstår inte riktigt grejen med bloggar. Han köper inte riktigt att jag bloggar bara för att få skriva och spara, typ minnas. Vi får se om han förlåter mig, haha! Får kanske sova på soffan ikväll.

Äsch, är man en människa som tänker på tok för mycket och dessutom halvt arbetslös för tillfället så kan man behöva fördriva tiden ibland.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0